Bijgewerkt op: 27-07-2020 09:55 

Corona op de Azoren

Er zijn momenteel (27 juli 2020) 9 actieve Coronagevallen bekend op de Azoren. Sinds de uitbraak van het virus zijn er in totaal 163 besmettingen vastgesteld, waarvan 8 actief, 139 hersteld en 16 doden. Van de 8 positief geteste mensen zijn er 7 in quarantaine op Sao Miguel en 1 op Terceira.

Reizen naar de Azoren weer mogelijk

Reizen naar de Azoren zijn weer toegestaan, zij het onder bepaalde voorwaarden. Voor een reis naar de Azoren moet je namelijk beschikken over een document van een erkend gezondheidsinstituut waaruit blijkt dat je in de 72 uur voor je vlucht een Corona-test hebt gedaan. De uitslag moet negatief zijn, anders wordt toegang tot de Azoren geweigerd.

Doe je dit niet van tevoren, dan wordt de test bij aankomst op het vliegveld in Sao Miguel of Terceira uitgevoerd en dien je in quarantaine te wachten op de uitslag. Het duurt gemiddeld 24 tot 48 uur voor de uitslag bekend is. Gedurende deze periode wacht je in de door jou geboekte accommodatie als het aankomsteiland de eindbestemming is. Ben je op doorreis, dan kun je het resultaat afwachten in een daarvoor aangewezen accommodatie.

Maatregelen op de Azoren

Om de veiligheid op de Azoren te kunnen waarborgen zijn verschillende maatregelen ingevoerd:

  • Op de Azoren wordt een onderlinge afstand van 2 meter gehouden.
  • Het gebruik van een mondkapje is verplicht in winkels, supermarkten, afgesloten ruimtes, drukke ruimtes en het openbaar vervoer.
  • Invoering van het Clean & Safe keurmerk, waarmee aangetoond kan worden dat accommodaties, toeristische diensten en toeristische attracties maatregelen nemen om de veiligheid te garanderen.