15 juni 2020 – Alle reizigers die vanaf het vasteland naar de Azoren reizen worden getest op Covid-19. De regering op de Azoren heeft bepaald dat deze maatregel tot minstens 1 juli van kracht is. Dit om te waarborgen dat de eilanden een Covid-vrije zone blijven.

De regering van de Azoren heeft besloten om alle reizigers te testen op Covid-19. De eerste test wordt na aankomst afgenomen. De resultaten zijn binnen 12 uur (maximaal 48 uur bij drukte) bekend en dienen in quarantaine afgewacht te worden. Een tweede test vindt een aantal dagen later plaats op de 6e dag. Reizigers worden overigens alleen getest als in de 72 uur voor vertrek geen test is uitgevoerd in het land van vertrek.

Halverwege mei zijn de Azoren gestopt met de tot dan toe verplichte quarantainemaatregel en overgestapt op testen. Op de eilanden Sao Miguel en Terceira, waar de meeste reizigers uit Europa aankomen, wordt het resultaat binnen 12 uur tot 48 bekend gemaakt. Reizigers dienen te wachten in door de overheid aangewezen hotels als zij op doorreis zijn naar een ander eiland. Als zij op het eiland van bestemming zijn, mogen de resultaten ook in de accommodatie afgewacht worden.

Sinds het begin van de Coronapandemie zijn er op de Azoren 147 gevallen waargenomen, waarvan 130 hersteld, 16 gestorven en één die naar het vasteland gebracht moest worden. Momenteel zijn er geen nieuwe Coronagevallen op de Azoren bekend.

bron: açores9