Flores

Corvo

Faial

Sao Jorge

Santa Maria

De Azoren zijn een eilandengroep van negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden. Wil je de Azoren echt ontdekken, dan is het het interessantst om meerdere eilanden te bezoeken. Tijdens een rondreis over de eilanden merk je dat ieder eiland een eigen sfeer heeft. Combineer een vlucht naar de Azoren met een huurauto om het meeste uit een reis te halen. Met een fly & drive verken je de eilanden op je eigen tempo en kun je tijdens een enkele reis veel zien en ervaren. Welke eilanden er zijn? We nemen je in vogelvlucht mee.

De Azoren eilanden in het kort...

Sao Miguel

Sao Miguel is het hoofdeiland van de Azoren. Zelfs als je naar de andere eilanden reist, maak je hier hoogstwaarschijnlijk een stop. Daarom is Sao Miguel een goed start- en eindpunt van je rondreis. In de stad Ponta Delgada vind je straatjes met klinkerstenen, de boulevard en wit geschilderde huisjes.

Net buiten de stad zie je schitterende natuur. Hike bijvoorbeeld langs Lagao do Fogo of trek om de meren van Sete Cidades heen. Daarna dompel je je onder in een natuurlijke hotspring en laat je het warme water op je spieren inwerken.

Sao Miguel

Pico

Hoe zou je het vinden om een 2.300 meter hoge vulkaan te beklimmen? Op Pico is het mogelijk. Ben je meer van het gezellig een wijntje drinken en aan het zwembad zitten terwijl andere mensen naar boven klimmen? Dan zit je op Pico ook goed.

Op Pico groeien de wijnranken op en tussen basalten stenen muren. De wijngaarden zijn zelfs een Unesco Werelderfgoed. En in de natuurlijke zwembaden aan zee kun je zwemmen in de helderblauwe Atlantische Oceaan, dé plek voor een verfrissende duik.

Pico

Terceira

Langs de kust van Terceira vind je dorpjes en steden waar de eilandcultuur goed bewaard is gebleven. De hoofdstad Angro do Heroismo is een Unesco Werelderfgoed waar je de sporen van het verleden echt ziet. De stad was vroeger de laatste haven die zeevaarders aandeden voordat ze de Atlantische Oceaan overstaken.

In het binnenland betreed je een andere wereld. Woeste natuur groeit over en dwars langs de heuvels en grotten liggen verborgen in het groen. Hou je van avontuur? Daal dan bijvoorbeeld af in de 90 meter diepe Algar do Carvao of wandel door de stomende heuvels van Furnas do Enfoxre.

Terceira

Flores

Flores is niet voor niets uitgeroepen tot Unesco Biosphere. De natuur op het eiland is ongerept: de vele bloemen zijn adembenemend, de bergen zijn dichtbegroeid en op diverse plekken kletteren watervallen van grote hoogte naar beneden. Terwijl je de frisse lucht inademt, het ruisen van de waterval hoort, kom je even helemaal tot rust.

Flores

Santa Maria

Door het wispelturige weer zijn de Azoren geen typische strandbestemming, maar dat betekent niet dat je er niet op witte stranden kan relaxen. Op Santa Maria, het warmste en zonnigste eiland van de archipel, vind je de enige witte stranden van de eilandengroep. Op de overige eilanden zijn de stranden namelijk vulkanisch en zwart. Het allermooiste is dat je het strand op Santa Maria vrijwel altijd voor jezelf hebt.

Santa Maria

Corvo

Het kleinste eiland van de archipel is samen met Flores uitgeroepen tot Unesco Biosphere vanwege de bijzondere natuur. De beste manier om dit te zien is door via Vila Nova do Corvo de slingerende weg naar de vulkaankrater te volgen en af te dalen in het groene hart van het eiland.

Corvo

Sao Jorge

Sao Jorge steekt als een grillige langgerekte rots af tegen de oceaan. Dit is het eiland van kliffen, bergen en fajas. Deze fajas zijn landtongen die ontstonden toen lava in de zee terecht kwam en stolde. Deze landtongen zijn bijzonder vruchtbaar en liggen rond Sao Jorge aan de voet van spectaculaire bergen.

Sao Jorge

Faial

Faial staat ook bekend als het blauwe eiland, vanwege de blauwe bloemenzee die hier in de zomer groeit. Ben je geïnteresseerd in geologie? Bezoek dan Capelinhos, waar in 1957 nog een vulkaan uitbarstte. Of wandel langs de kade van Horta en bekijk de kustwerken van talloze zeelieden.

Faial