Met een rondreis naar de Azoren van Voja Travel ontdek je de eilandengroep pas echt. De archipel hoort bij Portugal, ligt middenin de Atlantische Oceaan en is een ideale plek om te eilandhoppen.

Dit doen we op de Voja manier, dat wil zeggen Reizen maar dan eerlijk. Voor de planeet en de lokale bevolking. We werken alleen samen met kleinschalige accommodaties en sluiten lokale partnerschappen, zodat we naast een fantastische reiservaring, ook teruggeven aan de bestemming. Verder doneren we voor elke reiziger naar de Azoren €11 aan onze Fair Travel foundation waarmee we landschapsherstel projecten gaan uitvoeren.

In kleine dorpjes geniet je van de lokale keuken van de Azoren welke grotendeels gebruik maakt van plaatselijke ingrediënten. De biefstuk komt van lokale koeien, vis komt uit de oceaan en veel vruchten groeien ook op de eilanden. Proef bijvoorbeeld ook de bekende ananaslikeur en leer de smaak van de Azoren kennen.

Ervaar de diversiteit van een Azoren Rondreis

Als je met Voja travel op rondreis gaat, ervaar je de diversiteit van de eilanden. Je trekt door bloemenvelden op Flores, verkent grotten op Terceira, maakt een roadtrip op Sao Miguel en bewondert de Unesco wijngaarden op Pico. Je komt langs uitzichtpunten en kratermeren en ziet dat de aarde hier echt leeft.

Hoge varens, dichtbegroeide kliffen, kratermeren: het land lijkt soms pre-historisch. Op het ene eiland rijst stoom uit de flank van een vulkaan. Op een ander eiland liggen ondergrondse meren en leiden tunnels je naar het binnenste van de Azoren. En dat alles nog binnen Europa.

Fly and drive Azoren

Als je met ons een rondreis boekt, kunnen we zorgen voor een fly & drive op sommige of alle eilanden tijdens je reis. De wegen op de Azoren zijn goed onderhouden en lopen vaak in een ring langs de kust. Enkele wegen slingeren het binnenland in, steeds hoger tot de bergtoppen dichterbij komen. Je kunt op sommige plekken ook offroad naar meer afgelegen accommodaties en plaatsen.

Eilandhoppen Azoren

Waarom zou je op één plek blijven als je ook makkelijk meer eilanden combineert. Met een rondreis ervaar je de verschillende eilanden pas echt. Dit doe je heel gemakkelijk met de boot of met het vliegtuig.

De Azoren bestaan uit drie eilandengroepen: Santa Maria en Sao Miguel vormen de Oostelijke Groep. Faial, Pico, Terceira, Sao Jorge en Graciosa zijn samen de Centrale Groep. Corvo en Flores horen bij de Westelijke Groep. Met een rondreis Azoren hop je van eiland naar eiland en ontdek je de hoogtepunten van de diverse eilanden.

Ontdek de Azoren

Bezoek bijvoorbeeld een aantal eilanden van de Centrale Groep. Breng een paar dagen door op Terceira, daal af in de 90 meter diepe grot Algar do Carvao, hike door het natuurpark bij Huilherme Moiz en slenter door de straatjes van het historische Angra Do Heroismo.

Beklim daarna de vulkaan Pico en duik in de natuurlijke zwembaden van het gelijknamige eiland Pico. Hier proef je ook de beroemde Verdelho wijn. De wijn is bekend omdat de druiven tussen de basalten rotsen worden geteeld.

Accommodaties

Bij Voja besteden we veel aandacht aan het vinden van de accommodatie die voor jou past. Geen grootschalige hotels maar boetiekhotels met aandacht voor service en een unieke reiservaring.

Overdag kun je bijvoorbeeld op avontuur naar watervallen, natuurlijke zwembaden en hotsprings. Of je kunt wandelend en met de auto de geheimen van de eilanden verkennen. ‘s Avonds keer je altijd terug in een kleinschalige accommodatie van hoge kwaliteit.